Efterlysta

Efterlysta och upphittade katter


Vi hänvisar till vår Facebooksida för att lägga ut egna efterlysningar.  www.facebook.com/djurskyddsforeningenHittaKatten

Katter som är upphittade och tagna till katthemmet finns under "Nyinkomna katter".


Vad kan jag göra om jag hittat en katt?


* Hittar du en skadad katt hänvisar vi till närmnsta veterinär, på nattetid Ulltuna/Strömsholm.

 

* Hittar du en katt som verkar vara hemlös/vilse: Kolla med grannarna om någon känner till katten!

Är någon nyinflyttad, kanske har de släppt ut katten för tidigt så den inte hittar hem? Har någon flyttat, lämnat kvar katten? Ring polisen 11414, och anmäl katten upphittad.

 

* Är katten örontatuerad? Kolla i vänster öra. Om ni hittar ett ID-nummer, ring: SKK 08-795 30 00, alt. Sverak  033-10 15 65. Den kan också ha ett osynligt chip, som avläses av veterinär/ katthem/ polis med en scanner.

 

* Du kan också kontakta veterinärer/ katthem, kanske har de en lista över saknade katter. Se även hemsidor/ Blockets efterlysta. Sätt upp lappar i din lokala butik.

 

* Kanske kan du sätta på katten ett halsband om den är tam, med texten "Är det någon som äger mig?" Samt ditt eget telefonnummer, givetvis skall det vara ett halsband som går upp om katten fastnar.

 

* Du kan annonsera i lokaltidningen. (I Enköping, Håbo och Upplands-Bro finns det kostnadsfria annonser i EnköpingDirekt, Bålsta/Upplands-BroDirekt som når ut till alla boende i kommunerna.)

* Tänk på att börjar du mata en katt så har du enligt lagen ansvar för katten. Man får inte heller skjuta en katt som vistas på din tomt .