Så här går det till att köpa en katt av oss:


1. BESÖK OCH BOKNING

Kanske har ni sett en katt på hemsidan som ni är intresserad av, eller så har ni bara bestämt er för att besöka katthemmet för att se om man fastnar för en speciell katt. Vill ni komma över till oss på besök går detta självklart bra. Ring alltid och boka ditt besök så att vi har tid att visa katterna i lugn och ro.

Obs, vi vill inte att kattungar flyttar ensamma.  Antingen skall det finnas en katt i huset  sedan tidigare eller så bokar man två katter. Detta för kattungens bästa då den behöver växa upp med en annan katt. Vuxna katter däremot får flytta ensamma.


När katten finns på katthemmet

Om katten finns på katthemmet ringer ni till oss på 076-025 44 83 och bokar en tid med personen som arbetar. Om ingen svarar, lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan! När ni bokat en tid och fått vägbeskrivning så är ni varmt välkomna. Här kan ni träffa alla katter vi har inne, känna efter om de passar er. Ni kan även få tips från volontären som arbetar just då, på hur katten är personligen, om den går ihop med andra katter, hundar eller barn. Ni behöver inte känna er tvungen att boka en katt just där och då, givetvis kan ni fundera på saken. Kanske vill ni hälsa på en gång till eller avvakta.


När katten finns i ett stödhem

Om katten finns i ett stödhem ringer ni till katthemmet på 076-025 44 83. Ni kommer sen få boka en tid med stödhemmet och åker hem till denne och hälsar på katten i en naturlig hemmiljö. (Obs, man möter aldrig upp halvvägs eller träffas på andra platser.)

Katterna som bor i stödhem är där 24 timmar om dygnet och känner sig ganska trygga. Oftast kan stödmatte/husse berätta mer detaljerat om kattens personlighet då den observeras på ett annat sätt än i katthemmet. Bara för att ni bokar en tid så betyder det inte att det är bindande, fundera gärna på om katten känns rätt för just er.


Efter bokningen

Man får aldrig med sig katten hem samma dag, men man kan preliminärboka katten, sova på saken samt prata igenom kattköpet ordentligt. Dagen efter ringer man och lämnar defintitivt besked. Ni får gärna komma över och besöka den flera gånger innan den flyttar hem till er permanent, då känner katten igen er och kommer att känna sig tryggare mycket fortare. Ta gärna med en filt som ni har haft hemma hos er, då lär sig katten känna igen er doft. Detta gäller speciellt om ni har fler katter hemma.

Lämpligt är att ta hem katten en helg, alt. ta ut ett par semesterdagar så att ni hinner lära känna varandra lite innan katten blir lämnad ensam.

Obs! Vi säljer ej katter som enbart stallkatter/ utekatter. Katten kan gärna vara innekatt som kan få gå ut om ni/katten vill.


VIKTIGT: En intresseanmälan är inte bindande, men har ni ångrat er ber vi er att höra av er till oss så fort som möjligt så vi kan tipsa andra om den katten.


2. LEVERANS

Ni hämtar katten där den bor, är den på katthemmet ringer ni till oss och bokar tid. Är katten i stödhem ringer ni dit och bokar tid. Då hämtar ni katten där stödhemmet är placerat. Köpekontrakt skrivs och betalning sker på katthemmet, kontant eller via swish *). Skulle inte er nya katt gå ihop med katten ni har hemma är det oftast inget problem att katthemmet kan ta tillbaka katten igen. Men säg gärna till katthemmet innan ni bokar, att ni har en annan katt hemma, för att diskutera andra möjligheter. Man ska alltid ge katter minst 2 veckor för att lära känna varandra.

Det ni behöver ta med er: Ev kontanta pengar och en kattbur. Alla katter som lämnar katthemmet skall resa i transportbur, samt i bil. Ej med tåg/buss, i cykelkorg eller i sele!

*) Betalning kan även ske via Swish: nr 1232 696 557.


3. KONTRAKT

Vid leverans tecknas ett bindande kontrakt mellan er och katthemmet där ni förbinder er att tillgodose kattens behov. Om katten far illa, eller om hemmet på annat sätt anses vara olämpligt, har katthemmet rätt att hämta tillbaka katten.


VAD KOSTAR EN KATT?

När katten flyttar från både katthemmet och stödhemmet kommer den att vara vaccinerad och avmaskad. Är katten över 6 månaders ålder kommer den även vara kastrerad och ID-märkt. Vid köpetillfället registrerar ni också katten/katterna hos Jordbruksverket  Att byta ägare kommer att kosta 40 kronor om du använder e-tjänsten. Om du använder blankett kommer det att kosta 100 kronor.

Vid köp av kattungar som är under 6 månader ingår kastering/ID-märkning i priset men man får själv åka med katten till veterinär då katten uppnått könsmogen ålder.

För att, till viss del, täcka dessa kostnader kostar en katt:

Kattunge (upp till 1 år) 2400 kr
Vuxen katt (1-9 år) 2000 kr
Äldre katt 10+ år 1200 kr


I priset ingår:

  • Kastrering
  • ID-märkning
  • Vaccinering 
  • Avmaskning

Kostnad

Kattunge (upp till 1 år) 2400 kr
Vuxen katt (1-9 år) 2000 kr
Äldre katt 10+ år 1200 kr

I priset ingår: Kastrering, ID-märkning, vaccinering samt avmaskning.

Besök och hämtning

Katten skall alltid besökas minst en gång innan den får hämtas hem. Katten skall alltid resa i en kattbur, ej löst. Den skall färdas hem i en bil, ej tåg/buss eller andra färdsätt.

Bokning

Boka ditt besök till katthemmet via telefon 076-025 44 83 eller mail kansliet@hittakatten.com