solskenshistorier

Solskenshistorie


Här kan ni läsa några solskenshistorier om katter som fått nya hem genom Hitta Katten!
Här kommer ett livstecken från katten Limpan...

Han mår jättebra och börjar bli en väldigt glad och harmonisk kisse...

Vi är sååå otroligt nöjda med denna lille pratglade herre som har blivit världens goskatt...

Första dagarna var dock lite dramatiska för stackars Limpan, då precis ALLT som lät var väldigt otäckt...

Kunde ligga å morra åt grannens gamla Volvo som körde förbi, eller ett "tickljud" som blir av golvvärmen i huset...

Valde oxå ut matte som nr 1 före husse, och husse som har en ganska mörk mansröst, var han första veckan väldigt reserverad mot...

Men allt detta har nu släppt, och idag har han även fått gå ut på altanen...

Tyvärr var det nog lite för kallt för Limpans tycke o smak, för efter fem minuter ville han gå in igen, ha ha...

Men så kul att se att varje dag gör han små framsteg med sin vardag, och verkar trivas kanon bra hos oss...

Är dock väääldigt glad i maten, så man måste ha lite koll hur många påsar/burkar man ger honom, ha ha...

Kanske är det en "ätmani" från att han tidigare varit hemlös med tom mage, eller för att han faktiskt är en ganska "stor" kille, va' vet jag!!

Men som sagt, vi är otroligt tacksamma för denna 10 poängare till katt...

Hoppas vi får ha honom frisk o kry i många år...

Helena o Nicke o LimpanTed och Dan

Ted och Dan hämtade vi i slutet av oktober 2014. Vår gamla katt hade blivit sjuk och måste avlivas. Det var svårt att välja ny katt. Min fru och jag hade heller inte samma syn på vilken sorts katt vi borde ha. Dessutom hade vi ju minnet av vår gamla katt. Efter mycket velande så ” vi tar de här två bröderna”.

Trodde att bilresan hem skulle bli besvärlig, men det var inga problem. De satt tyst och lugnt i buren. Väl hemma tittade de sig runt och försvann, vi såg knappt till katterna på flera dagar. Dom var duktiga på att hitta gömställen i huset. Så småningom började de vara framme mer och mer. Efter ett antal veckor kunde vi släppa ut dem och de kom faktiskt tillbaka. Vi var faktiskt lite oroliga att de skulle försvinna. En viktig detalj var att kissarna skulle fånga möss och sköta den delen. Tyvärr verkar det inte vara deras starka sida. Dock lyckades Dan tugga i sig två koltrastar innan jag hann flytta fågelmataren till ett säkert ställe.

Katterna har nu fått nya namn; Ted heter Jansson eftersom han liknar katten Jansson I Bamse, Dan kallas Snobben, han är ju aningen reserverad och sitter gärna och ser snygg ut. Dock har skönheten avtagit en del, han har gått upp 1,5 kilo. Nu håller vi koll på hans vikt.

Nämnde för Kim på Katthemmet att de två bröderna inte skulle få vara i sovrummet. Det höll i tre veckor, bra gjort ändå.

Bröderna är väldigt olika, Jansson är nyfiken och lekfull, klättrar och hittar nya ställen. Snobben är lugnare och reserverad, gäller dock inte när det är mat på gång. Jansson gillar att skojbråka med brorsan, det går bra en liten stund. Sedan stirrar Snobben ilsket på Jansson och klappar till honom ordentligt och så är den lekstunden över. Men de är också fina kompisar.Nu är Snobben och Jansson en viktig del av vår familj och kommer så att förbli. Ska söka kurs i musfångning under våren. Till katterna, alltså.

 

Inger och Kjell

Litslena


Hej alla på katthemmet.


Nu kan jag berätta att Isse (Isak) har funnit sig tillrätta hos mig, och inte minst - jag har funnit mig tillrätta med honom. När han var sådär vild i början var det så pass att jag hade tankar på att lämna tillbaka honom. Jag kunde inte gå över köksgolvet utan att snava över honom eller någon matta som låg i en hög. Det var inte så jag tänkte mig att en katt på 3 år skulle bete sig. Jag måste då också hela tiden se till att han inte smet ut eller på annat sätt var på fel ställe.

Nu har han sedan flera veckor gått både ut och in genom luckan och han är självständig och lugn. Han hade en så hastig andhämtning i början, och ett stressat sätt att röra sig. Nu är det också mycket lugnare. Han har varit med mig i skogen när jag eldat ris och han har tagit flera möss och sorkar. (Tyvärr kommer han in med dem, men beröm får han ändå.) Han lär sig fort och lätt hur jag vill ha det med maten t.ex. Lådan har jag kunnat ta bort, han sköter sig utomhus som en lantis-katt ska. Fortfarande är han väldigt matfrisk och det går inte att ha någonting framme som han kan tänka sig att äta för då är han där och tar det.Det är samma jättekeliga katt, han vill alltid ända upp till hakan på mig när jag lägger mig och läser. Jag har lagt mycket tid på att bara låta honom vara där och jag har smekt honom långa, långa stunder för att få honom lugn. Det är väldigt mysigt och han vinner mitt hjärta mer och mer. Han har till och med lärt sig spinna!


Vårhälsningar från

Åsa och Isak

I slutet av oktober 2013 kom vi till Hitta Katten för att finna en ny familjemedlem. Högt upp i en bur med ett flertal vilda hankatter satt en cool kille och såg lugnt på oss. Vi åkte hem, men kunde inte glömma den lurviga herren på piedestalen, så efter någon vecka kom vi och hämtade hem honom.

 

Andy, nu omdöpt till Professorn, kom hem till oss för två månader sedan nu och det är svårt att tänka sig huset utan honom. Han gjorde sig väldigt snabbt hemmastadd och gick och sjöng i husets alla rum, så ett tag kallade vi honom på skoj ”Jussi” efter den kända svenska operasångaren. Han blev ännu lugnare när han fick börja komma ut och älskar nu sin kattlucka som gör att han kan komma och gå som han vill. När man själv har varit borta under dagen så möter Professorn oss i hallen när vi kommer hem. Han älskar sällskap och blir alldeles till sig när vi har besök hemma, han charmar alla! På kvällarna sitter han ofta och myser med oss framför tv:n eller framför brasan, om han inte är ute och jagar möss. På morgonen är det inte sällan man blir väckt av ett högljutt spinnande och en puss på pannan. Han är otroligt verbal och pratar ofta med oss, både nöjsamt och missnöjsamt, som när matskålen inte blir fylld med favoritmaten fisk, utan med oxkött. Blä!

 

Professorn är en riktig atlet och kan ta björkarna på tomten i ett fåtal språng. Lika snabbt är han nere igen och rusar in på grannens tomt för att fånga fåglar. Ofta hör vi hans galopp även inomhus när han jagar sina leksaksmöss. Men framför allt gillar han att sova och ta det lugnt. Inte ens raketerna under nyårsnatten störde honom nämnvärt. Han satt lugnt i fönstret och tittade och gick sedan fram till farfar för att bli kliad på magen. Det enda som är lite läskigt är dammsugaren. Då passar han på att smita ut genom kattluckan och kommer senare lugnt tillbaka och sätter sig vid matskålen som om ingenting har hänt.

Professorn har sannerligen blivit en älskad liten familjemedlem!

 

Hälsningar från Sigtuna!

Skicka in

din egen!


Vill du skicka in en egen solskenshistoria om din katt du köpt hos oss?


Maila den till oss  på kansliet@hittakatten.com